Familiedag 2015 in het Polderhuis

Op zondag 11-10-2015 was de 55e Van Nispen familiedag. Met neven en nichten, ooms en tantes al direct gezellig als je binnenstapt in het Polderhuis aan de Wittenburgstraat 25. Het Polderhuis dat bij het Huis Sevenaer hoort, wordt uitgebaat door het restaurant Eet-Lokaal.

In het Polderhuis werd de jaarlijkse vergadering van de Vereniging van het geslacht Van Nispen gehouden. Hoofdmoot van deze vergadering was het verhaal van Joyce van Katwijk over de ontwikkelingen van het Huys Sevenaer. Aan de hand van een grote foto werd uitgelegd hoe de panden aan de Wittenburgstraat worden gerenoveerd en uitgebaat (Koeienstal, Polderhuis, voormalig Marechaussee kantoor). Dit vernhaal ging regelmatig naadloos over in een college over de ecologie van de biologische landbouw. Joyce werd bestormd met vragen die zij allemaal rustig en zorgvuldig beantwoordde. De familie hing aan haar lippen.

Aansluitend maakten we een tour door de Wittenburgstraat en de tuin van het Huys Sevenaer. Ook daar ging het gesprek al gauw over de kasteelboerderij (soort koeien, hoogstam appelbomen, het slachthuis, de duiventil, etc.). En toen was het lunchtijd. De lunch bestond uit lokale biologische producten, zoals het rundvlees van de koeien van het Huys Sevenaer. De Van Nispens hebben altijd voldoende gespreksstof, dus voordat je het weet is het al een een paar uur later en 'moeten' we weer huiswaarts. Een mooie, gezellige en leerzame familiedag.