Huis Hoek

Stamvader Carel Herman is in 1803 op huis 't Hoek gaan wonen. Sindsdien vererfde het huis in de familie van Nispen tot Pannerden.  Huize 't Hoek in Zevenaar, het stamhuis van de familie Van Nispen tot Pannerden stond op de hoek van de Arnhemseweg/Grietse- straat totdat het in de vroege ochtend van de laatste oorlogs- dag, 3 april 1945, door terugtrekkende Duitsers op zinloze wijze volledig werd verwoest. 

Elco van Nispen die het glas van de gesprongen ramen opruimde, herinnert zicht nog dat het huis Hoek 57 ramen telde. Kort daarna bouwde Tanne van Nispen een barak voor zijn familie. Het was een noodvoorziening, die twee jaar lang in het park stond, niet ver van de hoek Arnhemseweg en de Schievestraat.

In april 1946 bouwde de Zevenaarse aannemer Lamers voor de familie Van Nispen een bungalow naast de barak. Oudere Zevenaarders weten nog precies hoe deze bungalow eruit heeft gezien en spreken zelfs van een "sprookjesachtig" huis. Er zaten luiken aan de drie ramen aan de voorzijde. De deur kon men bereiken via een klein bordes. Op het dak twee dakkapellen en twee sierlijke schoorstenen.

In de jaren zestig werd de bungalow afgebroken. Tot die tijd woonden drie freules Van Nispen, zusters van Tanne van Nispen, in de bungalow. Veel ouderen hebben nog prettige herinneringen aan tante Louise, tante Marie en tante Pop. De dames leefden op stand, maar hadden toch goede contacten met de Zevenaarse inwoners.