Van Nispen componeert mee: MiMM en IFFR in dubbel jubileum!

29 Jan 2011 20:00

Eeuwfeest Filmmuziek: nieuw werk van 17 componisten bij filmklassieker uit 1924!
Het Metropole Orkest speelt, zaterdagavond 29 januari de nieuwe film compositie in de Doelen tijdens jubilerend Filmfestival in Rotterdam.

Het International Film Festival Rotterdam bestaat 40 jaar! En de componisten van Muziekinstituut MultiMedia vieren dat 100 jaar geleden de allereerste, speciaal gecomponeerde filmmuziek werd geschreven, dus er wordt een dubbel jubileum gevierd.
Voor het dubbel jubileum is nieuwe orkestmuziek geschreven bij de filmklassieker 'De Buitengewone Avonturen Van Mr. West in het Land Der Bolsjewieken' van Kuleshov (1924). De muziek bij deze stille" film kwam op wel heel speciale wijze tot stand, want er werkten 17 componisten aan de partituur samen.
Precies zo werkte ook het Hollywood studiosysteem (1930 - 1970), waarbij de grote symfonische partituren vaak door een team van componisten werden geschreven.
Uniek aan dit project is niet alleen het grote aantal van 17 samenwerkende componisten, maar bovendien dat ze uit drie generaties afkomstig zijn.
Op 29 januari 2011 houdt het Metropole Orkest o.l.v. Jan Stulen in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam de nieuwe filmmuziek ten doop. Aanvang 20h00 uur.

Kaarten 12,50 / 15,- zijn hier te bestellen; klik 'Opening Red Western/Metropole'.

Redactie:
Bob Zimmerman (hoofdredacteur), Henk Alkema, Dick Bakker

Componisten:
Renger Koning, Daniel Hamburger, Habbo Beem, Mark Putz, Stan Koch, Than van Nispen tot Pannerden, Ben Wallet, Toon Vieijra, Paul van Vulpen, Ad van Dongen, Vincent de Koning, Jos Jansen, Fay Lovsky

Muzikale productie en dramaturgische supervisie:
Loek Dikker